Премини към основното съдържание

Октомври 2020:

Конференция

На 30.09.2020 г. започна участието на Института по отбрана в XIV международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2020 - отбрана, антитероризъм, сигурност". По традиция и тази година то се провежда в Международния панаир Пловдив под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката на Република България.

Прочетете повече

Откриване на конференцията

На 01.10.2020 г. в рамките на XIV Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2020 – отбрана, антитероризъм и сигурност“ се проведе Десетата международна научна конференция на тема „Научните изследвания и инвестициите в технологични иновации – решаващ фактор за отбраната и сигурността“. Съорганизатори на събитието бяха Институтът по отбрана “Проф. Цветан Лазаров“ и Фондация „Хемус-95“.

Прочетете повече

Полигон "Змейово"

На 02.10.2020 г. в рамките на XIV Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2020 – отбрана, антитероризъм и сигурност“ бяха проведени демонстрационни стрелби на Централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“ (ЦАТИП).

Прочетете повече

Международен панаир Пловдив

Участието на Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ в XIV Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2020 – отбрана, антитероризъм и сигурност“ премина при особено засилен интерес от страна на държавни ведомства и институции, представители на военното ръководство на Българската армия, военните дипломатически представители, военно-образователната система, академичната общност, както и представители на български и чуждестранни фирми и предприятия от отбранителната индустрия.

Прочетете повече

1

На 15 октомври студентите от УНСС, обучаващи се в специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ в образователно-квалификационна степен „Бакалавър“, посетиха Института по отбрана „проф. Цветан Лазаров“.

Прочетете повече