Текущи новини

Представители на Алианс за стратегическо управление, Балкански водороден клъстер и Института по отбрана

Днес, 22.03.2024 г. в Института по отбрана Професор Цветан Лазаров, гр. София се състоя официалното подписване на - Меморандум за сътрудничество между:
Института по отбрана Професор Цветан Лазаров, представлявано от полковник доцент д.н. Борислав Генов,  Сдружение с нестопанска цел "Алианс за стратегическо управление", представлявано от доцент д.н. Милен Иванов и Сдружение с нестопанска цел "Балкански водороден клъстер", представлявано от генерал (о.р) д-р Тодор Коджейков и Васимир Радулов.

Прочетете повече

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ИНСТИТУТА ПО ОТБРАНА "ПРОФЕСОР ЦВЕТАН ЛАЗАРОВ"

Уважаеми колеги, дами и господа,
Навършват се 128 години от рождението на професор Цветан Лазаров - патрон на Института по отбрана, едно от най-ярките имена, оставили светла диря в българското авиоинженерство! 
Роден на 25 февруари 1896 г. в гр. Плевен, професор Цветан Лазаров през целия си жизнен път неотклонно следва своята мечта и посвещава живота си на своята голяма страст – авиацията. Човек, чийто живот буди заслужено уважение и възхищение!

Прочетете повече

Министър Тагарев на щанда на ИО

Конференция на тема „Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия и възможности за иновации“ се проведе на 6 февруари 2024 г. в София Тех Парк. Този форум е събитие от календара за отбелязване на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО и беше открит от заместник министър-председателя и министър на външните работи на Република България Мария Габриел.

Прочетете повече

Iraqi Ministry of Defence Delegation Receives Technical Inspection Training Certificates

Сертификати за успешно завършено обучение по техническа инспекция бяха връчени на делегация от Министерството на отбраната на Ирак на 29.01.24 г. от полковник доц. д-р Борислав Генов, директор на Института по отбрана "Професор Цветан Лазаров". Цялостното обучение, подкрепено от ОПТИКС АД, предостави на участниците експертни знания за извършване на технически проверки и приемане на важна военна техника.

Прочетете повече