Текущи новини

Създаване на консорциум за изпълнение на национална научна програма „Сигурност и Отбрана”

Споразумение за създаване на консорциум за изпълнение на Национална научна програма „Сигурност и отбрана” беше подписано на 13 януари 2022 г. във Военна академия „Г. С. Раковски“. Програмата е създадена в изпълнение на Националната стратегия за развитие на научните изследвания 2017-2030 и е приета с Решение на Министерския съвет № 731 от 21 октомври 2021 г.

Виж още

КОЛЕДНО И НОВОГОДИШНО ПОЗДРАВЛЕНИЕ

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ!

Намираме се в навечерието на Коледа и Нова година!

Велико е тайнството на Рождество Христово! Всички ние дълбоко таим в сърцата си и с нетърпение очакваме този светъл християнски празник! По традиция на Коледа се завръщаме към уюта и топлината на бащиното огнище и се събираме със своите най-близки и скъпи хора!

Виж още

Информационна система за осигуряване на подводни интервенции

С подписването на грантово споразумение за финансиране с Европейската комисия на 2 декември започна осъществяването на проекта „Информационна система за осигуряване на подводни интервенции (Comprehensive Underwater Intervention Information and Support System - CUIIS)“ по линия на Европейската програма за индустриално развитие в областта на отбраната (EDIDP).

Виж още

Поздравление по случай деня на Народните будители

“Един народ, който има съзнание, култура, писменост, наука, непременно ще има светла и трайна бъднина!”

Васил Друмев

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ,

За мен е голяма чест да ви поздравя с деня на народните будители.

Виж още

Смяна на ръководството в Института по отбрана

След дългогодишна служба в редовете на Българската армия и поради навършване на пределна възраст, от 08.09.2021 г. полк. д-р Димитър Ангелов КИРКОВ е освободен от военна служба и от длъжността директор на Института по отбрана. Като изказва своята благодарност за достойната и всеотдайна служба в редовете на Българската армия, зам. министър Пламен ЙОРДАНОВ му пожела здраве, лично щастие и много радостни дни със семейството и приятелите!

Виж още