Новини - архив

Обучение по метрология в Институт по отбрана

В навечерието на 20 май – Международният ден на метрологията, в Института по отбрана се проведе ежегоден курс за обучение на военнослужещи и цивилни служители от Българската армия и Структурите на пряко подчинение на Министъра на отбраната за подготовка на специалисти в областта на метрологията.

В мероприятието, което се проведе в периода от 10 до 12 май, се включиха 35 обучаеми, а като лектори по отделните видове измервания взеха участие всички служители от отдел Централна лаборатория за измервателна техника.

Прочетете повече

6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

В националния и църковния календари на България има светли дати, които ни зареждат с национално самочувствие, духовни сили и патриотизъм.

Такава дата е 6 май – Деня на храбростта и Празника на Българската армия.

Когато църквата чества подвизите на Св. Георги Победоносец, всички ние отбелязваме храбростта, героизма и патриотизма на българските войни, дали живота си за свободата и независимостта на нашата родина – България!

Прочетете повече

CASSINI Hackathon 2023 Bulgaria

В периода 24-26.03.2023 г. в гр. София ще се проведе паневропейски хакатон на тема “Space for Defence & Security“. Откриването на събитието ще бъде на 24 март от 09:00 ч. в хотел "Балкан" (Шератон), а подготовката на отборите и награждаването на победителите ще се проведе на 25 и 26 март в Централния военен клуб.
Хакатонът е част от инициативата на Европейската комисия за подпомагане на конкурентно-способността и иновативността на стартиращи компании в областта на Космоса (Competitive Space Start-ups for Innovation Initiative – CASSINI).

Прочетете повече

Честит 8-ми март!

Уважаеми колежки!

За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай Международния ден на жената - 8 март!

Чудесно е, че на 8 март имаме възможността да изразим и нашата искрена признателност към любимите жени - майки, съпруги, сестри, дъщери и любими, които даряват живот, радост, топлина и семеен уют!

 

Скъпи колежки,

Бъдете обичани и вдъхновяващи, смели в мечтите и начинанията си и не забравяйте, че правите света по-хубав и по-добър!

 

ДИРЕКТОР  НА  ИНСТИТУТА ПО ОТБРАНА

Прочетете повече

професор Цветан Лазаров

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ

На 25 февруари се навършват 127 години от рождението на един бележит българин – професор Цветан Лазаров. От 30-те години на 20-век до средата на 50-те, благодарение на усърдната му работа, България се превръща в една от нациите – производители на самолети в Европа. Заслужил признанието да бъде един от бащите на българската авиация, със своята забележителна биография на конструктор и учен, той е пример за подражание за нас – служителите на Института по отбрана. 

Честит празник, колеги!

Прочетете повече