Март 2020:

Снимка

Уважаеми колеги,

Намираме се в навечерието на Националния празник на България  - 3 март, Ден на Освобождението на България от османско владичество!

Прочетете повече

Снимка

От 17.02.2020 г. до 09.03.2020 г. студенти от специалност "Икономика на отбраната и сигурността" към катедра "Национална сигурност " на Университет за национално и световно стопанство провеждат преддипломен стаж в Института по отбрана "Професор Цветан Лазаров" съгласно сключен меморандум за сътрудничество между Института по отбрана и УНСС. Седемте студенти, разпределени в дирекциите на Института се включват активно в ежедневната научна и експертна дейност на института.

Прочетете повече

снимка

В навечерието на Международния ден на жената - 8 март се състоя традиционната среща на ръководството на Института по отбрана с жените – военнослужещи и цивилни служители.

Прочетете повече

Сертификат за високи постижения за устойчиво развитие на капацитета и успешно изпълнение на проекти по рамкова програма Хоризонт 2020

Институтът по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ беше удостоен с престижен сертификат за високи постижения за устойчиво развитие на капацитета и успешно изпълнение на проекти по рамкова програма „Хоризонт 2020“ от г-жа Карина Ангелиева - зам.-министър на образованието и науката.

Прочетете повече

Кирил Ананиев - министър на здравеопазването

От 14.00 ч. на 11.03.2020 г. в Института по отбрана "Проф. Цв. Лазаров", в присъствието на вицепремиера  Томислав Дончев, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, зам.-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков, зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов, зам.-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и ген.-майор Венцислав Мутафчииски - началник на ВМА и ръководител на националния оперативен щаб за борба с коронавируса, бяха обявени резултатите от изпитванията  на платове за защитните облекла, към чието производство ще се пристъпи веднага.

Прочетете повече