Премини към основното съдържание

April 2021:

Aпарат за определяне устойчивостта на плъзгане на обувка 1

В края на март 2021 г. Институтът по отбрана се сдоби с нов апарат за определяне устойчивостта на плъзгане на обувка, който е последно поколение на технологичните и производствени възможности, разработка на специализираната и водеща в света португалска фирма - CEI Zipor.

Прочетете повече

полк. д-р Кирков, г-н Делфин Плана и полк. доц. д-р Стоянов

На 8 април 2021 г. временно управляващият Посолството на Република Косово в България Н. Пр. Делфин Плана посети Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“. Той бе посрещнат от директора полк. д-р Димитър Кирков, зам.-директора полк. д-ц д-р Николай Стоянов и директора на дирекция полк. д-р Григор Велев.
По време на разговорите беше обсъден широк кръг от въпроси, касаещи перспективите за взаимно сътрудничество в областта на изследванията, стандартизацията и обучението на докторанти. 

Прочетете повече

Посещение на делегация от Косово

На 28 април 2021 г. временно управляващият Посолството на Република Косово в България Н. Пр. Делфин Плана и проф. д-р Едмонд Хайризи - основател и ректор на Университета за бизнес и технологии в Прищина, Косово посетиха Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“. Те бяха посрещнати от директора полк. д-р Димитър Кирков, зам.-директора полк. доц. д-р Николай Стоянов, проф. д-р Янцислав Янакиев и доц. д-р Росен Илиев – секретар на научния съвет.

Прочетете повече

Награждаване на полк. доц. д-р Николай Стоянов

При стриктно спазване на противоепидимичните мерки Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ отбеляза Деня на храбростта и Празника на Българската армия  - 6-ти май!
Със заповед КН-112/23.04.2021 г. на заместник-министър председателя на обществения ред и сигурността и министър на отбрана г-н Красимир Каракачанов, за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения и принос към отбраната на страната от Института по отбрана бяха наградени следните военнослужещи:

Прочетете повече