Новини - архив

3 март - Освобождението на България

Уважаеми колеги!

Намираме се в навечерието на националния празник - 3 март, Освобождението на България от османско иго! На този ден отбелязваме възкресението на българската държава!

Виж още

Поздравление от полковник Кирков

На 25.02.2021 година се навършват 125 години от рождението на големия българин, учен и патриот, патрон на Института по отбрана – Професор Цветан Лазаров!

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки на 24.02.2021 г. Институтът по отбрана отбеляза  годишнината.

За висок професионализъм, инициативност, отговорност и във връзка с патронния празник, директорът на Института по отбрана полк. д-р Димитър Кирков връчи награди на отличилите се военнослежущи и цивилни служители.

Виж още

Професор Цветан Лазаров

Уважаеми колеги,

Навършват се 125 години от рождението на професор Цветан Лазаров - патрон на Института по отбрана, едно от най-ярките имена, оставили светла диря в българското авиоинженерство! 

Роден на 25 февруари 1896 г. в гр. Плевен, професор Цветан Лазаров през целия си жизнен път неотклонно следва своята мечта и посвещава живота си на своята голяма страст – авиацията. Човек, чийто живот буди заслужено уважение и възхищение!

Виж още

Награждаване на д-р инж. Невена Петева Радоева

Във връзка с успешната дългогодишна работа за изграждане и издигане на престижа на  Съюзът на метролозите в България и по случай навършването на 30 години от неговото създаване, ръководството на Съюза  удостои с почетна грамота д-р инж. Невена Петева Радоева - началник на отдел „Централна лаборатория за измервателна техника“.

Институтът по отбрана е колективен член на тази организация, а г-жа Радоева е член на Управителния съвет.

Да честитим наградата на д-р инж. Невена Радоева и да й пожелаем здраве и нови професионални успехи!

Виж още