Премини към основното съдържание

CASSINI ХАКАТОН “SPACE FOR DEFENCE & SECURITY“

В периода 24-26.03.2023 г. в гр. София ще се проведе паневропейски хакатон на тема “Space for Defence & Security“. Откриването на събитието ще бъде на 24 март от 09:00 ч. в хотел "Балкан" (Шератон), а подготовката на отборите и награждаването на победителите ще се проведе на 25 и 26 март в Централния военен клуб.
Хакатонът е част от инициативата на Европейската комисия за подпомагане на конкурентно-способността и иновативността на стартиращи компании в областта на Космоса (Competitive Space Start-ups for Innovation Initiative – CASSINI).
Петото издание на хакатона CASSINI е тематично насочено към предизвикателствата за използване на технологиите, свързани с Космоса, за развитие и подобряване на способностите за сигурност и отбрана в Европа. Той ще включва три теми с предизвикателства, по които ще работят състезаващите се отбори – “Enabling cross-terrain mobility“, “Making the seas more secure“ и “Protecting our critical infrastructure“.
От българска страна хакатонът се организира от Офиса за трансфер на аерокосмически технологии “РЦТ-ТТО“ – БАН, съвместно с Институт по отбрана “Професор Цветан Лазаров“ и ВВМУ „Никола Вапцаров”.