ВРЕМЕННО УПРАВЛЯВАЩИЯТ ПОСОЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА КОСОВО И ОСНОВАТЕЛЯТ И РЕКТОР НА УНИВЕРСИТЕТА ЗА БИЗНЕС И ТЕХНОЛОГИИ В ПРИЩИНА ПОСЕТИХА ИНСТИТУТА ПО ОТБРАНА

На 28 април 2021 г. временно управляващият Посолството на Република Косово в България Н. Пр. Делфин Плана и проф. д-р Едмонд Хайризи - основател и ректор на Университета за бизнес и технологии в Прищина, Косово посетиха Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“. Те бяха посрещнати от директора полк. д-р Димитър Кирков, зам.-директора полк. доц. д-р Николай Стоянов, проф. д-р Янцислав Янакиев и доц. д-р Росен Илиев – секретар на научния съвет.
На срещата бяха дискутирани възможностите за обучение на чуждестранни лица по докторските програми, по които е акредитиран Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“. Обсъдени бяха перспективите за бъдещо сътрудничество с Университета по бизнес и технологии в областта на научните изследвания, краткосрочен обмен на млади учени, участие в съвместни международни проекти. Ръководството на Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ отправи покана към гостите за участие в предстоящи научни конференции. 
В края на срещата двете страни изразиха желание за бъдещо съвместно сътрудничество.