ВИСОКО ПРИЗНАНИЕ ЗА ИНСТИТУТА ПО ОТБРАНА КАТО НАЙ-УСПЕШНАТА НАУЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ В ОБЛАСТТА НА СИГУРНОСТТА ПО РП „ХОРИЗОНТ 2020“

Институтът по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ беше удостоен с престижен сертификат за високи постижения за устойчиво развитие на капацитета и успешно изпълнение на проекти по рамкова програма „Хоризонт 2020“ от г-жа Карина Ангелиева - зам.-министър на образованието и науката.
Това се случи на конференция, посветена на новата рамкова програма „Хоризонт Европа“ 2021-2027 г., която се проведе на 6 март 2020 г. в Икономическия университет във Варна. На форума „Хоризонт Европа“ – образование, иновации, научни изследвания“ присъстваха еврокомисарят ни Мария Габриел, вицепремиерът Томислав Дончев, евродепутатът Емил Радев, ректори на университети и много гости от сферата на образованието и науката. 
Институтът по отбрана е единствената военна научна организация, която получава тази престижна награда за своята активна роля и опит при кандидатстване и изпълнение на европейски проекти, за развитие на научния потенциал и международно сътрудничество.